Το Snapchat ξεκινά τον γονικό έλεγχο μέσω του «Family Center»
line

Με περίπου 332 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά από το πρώτο τρίμηνο του 2022, το Snapchat κατατάσσεται εύκολα ανάμεσα στα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως. Οι νέοι μεταξύ 13 και 17 ετών αποτελούν περίπου το 20% της βάσης χρηστών του Snapchat, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό μέρος της κοινότητάς τους. Επομένως, η διατήρηση αυτής της κοινότητας ασφαλής και υγιής σημαίνει συνεχή αξιολόγηση των πρακτικών εμπιστοσύνης και ασφάλειας έχοντας κατά νου τους νεότερους χρήστες.  

Οι κοινωνικές συνδέσεις και η διαδικτυακή επικοινωνία είναι εξίσου σημαντικές με τις σχέσεις που χτίζονται προσωπικά, ειδικά για τους εφήβους. Η συνομιλία, η ανταλλαγή περιεχομένου και γενικά η επικοινωνία στο διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής ανάπτυξης των νέων σήμερα. Αλλά μια σημαντική διαφορά μεταξύ των προσωπικών και των ψηφιακών αλληλεπιδράσεων είναι ότι οι γονείς συνήθως γνωρίζουν τον κοινωνικό κύκλο του εφήβου τους στην πραγματική ζωή, ενώ στο διαδίκτυο αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Snapchat παρουσίασε το Family Center, ένα νέο εργαλείο για γονείς και κηδεμόνες με επίκεντρο την οικογένεια, σχεδιασμένο να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς αλληλεπιδρούν με τους εφήβους τους στον πραγματικό κόσμο. Για την καλύτερη κατανόηση των επιθυμιών και των αναγκών των οικογενειών, το Snapchat συμβουλεύτηκε γονείς και εφήβους και μαζί με ειδικούς στην ψηφιακή ασφάλεια ανέπτυξαν ένα εργαλείο εντός εφαρμογής που ενσωματώνει τις επιθυμίες των χρηστών τους. Με το Family Center, οι γονείς αποκτούν μια καλύτερη εικόνα για τη χρήση των μέσων του εφήβου τους και μπορούν να δουν με ποιον επικοινωνούν χωρίς να παρεμβαίνουν στο απόρρητό τους.

Η δημιουργία μιας ασφαλούς και θετικής εμπειρίας για τους χρήστες είναι κρίσιμης σημασίας . Τα μέτρα προστασίας για τους εφήβους στο Snapchat περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Από προεπιλογή, οι έφηβοι πρέπει να είναι κοινοί φίλοι πριν αρχίσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους.
  • Οι λίστες φίλων είναι ιδιωτικές και δεν επιτρέπεται στους εφήβους να έχουν δημόσια προφίλ.
  • Μέτρα προστασίας για να είναι πιο δύσκολο για τους ξένους να βρουν εφήβους. Για παράδειγμα, οι έφηβοι εμφανίζονται ως “προτεινόμενοι φίλοι” ή στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις, όπως αν έχουν κοινούς φίλους.
  •  

Στο Family Center, οι γονείς μπορούν επίσης εύκολα και εμπιστευτικά να αναφέρουν τυχόν λογαριασμούς που μπορεί να αφορούν απευθείας στις ομάδες Trust and Safety του Snapchat, οι οποίες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσουν στη διατήρηση της ασφάλειας των Snapchatters. Επιπλέον, το εργαλείο εξοπλίζει τους χρήστες με εκπαιδευτικούς πόρους που μπορούν να διευκολύνουν εποικοδομητικές και ανοιχτές συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στόχος είναι η καλλιέργεια σχέσεων που βασίζονται στη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, μεταξύ γονέων και εφήβων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον οδηγό που θα βρείτε εδώ