Πιθανές ποινικές κυρώσεις για τις εταιρείες κοινωνικών δικτύων

Πιθανές ποινικές κυρώσεις για τις εταιρείες κοινωνικών δικτύων
line
#socialmedia

Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις επειδή δεν προστατεύουν τους χρήστες από τις διαδικτυακές απειλές, προειδοποίησε ο Γραμματέας Πολιτισμού την παραμονή της επίσκεψης του για να συναντηθεί με διευθυντές τεχνολογιών στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από το BBC εάν η κυβέρνηση θα εισαγάγει ποινικές κυρώσεις στην επόμενη Λευκή Βίβλο που θα ρυθμίζει τις εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ο Τζέρεμι Ράιτ δήλωσε: «Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανές επιλογές για κυρώσεις. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να κατανοήσουν ότι υπάρχουν έγκυρες κυρώσεις διαθέσιμες σε εμάς αν δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Αυτό νομίζω ότι οφείλουμε τις οικογένειες των εφήβων [όπως η Molly Russell που πήρε τη ζωή της μετά από την προβολή εικόνων αυτοτραυματισμού].»

Ο κ. Ράιτ πρόκειται να πετάξει στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα με την υπουργό Μάργκοτ Τζέιμς για να συζητήσει τα σχέδια της κυβέρνησης να ρυθμίσει τη βιομηχανία με επικεφαλής τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή Facebook Mark Zuckerberg.

«Αυτό που θα τους επισημάνω είναι αυτό που πιστεύει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί για να είναι οι πολίτες ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Ράιτ στην εκπομπή του Andrew Marr.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι όσα προτείνουμε θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Θα μιλήσω στις εταιρείες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα εφαρμόσουν. Δε ζητάω την άδειά τους για να κάνουν όσα χρειάζονται, αλλά τους ζητάω μεθόδους με τις οποίες θα τα κάνουν με αποτελεσματικό  τρόπο. Η Βρετανική κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμπεράσματα για το τι ακριβώς είναι απαραίτητο για να παραμείνουν οι πολίτες ασφαλείς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δε μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στις εταιρίες για να εφαρμόσουν όσα πρέπει μόνες τους. Πρέπει να λάβουμε μέτρα ως κυβέρνηση και θέλουμε να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε ένα καλό σχέδιο. Θέλω να βεβαιωθώ ότι το σχέδιο θα είναι  σωστό. Ο σωστός σχεδιασμός του συστήματος ενδιαφέρει άμεσα την οικογένεια της Molly Russell και όλες τις οικογένειες που ανησυχούν για τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε εργαστεί πάνω στις ερωτήσεις που πρέπει να θέσουμε, τους μηχανισμούς που πρέπει να δημιουργήσουμε και τις συνέπειες που θα προκύψουν εάν οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».

Πηγή: telegraph.co.uk

Font Resize
Contrast