Νέες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου για εφήβους και παιδιά από το YouTube
line
#youtube

 

Την επιλογή γονικού ελέγχου (Beyond content) σε γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους, ανεξαρτήτου ηλικίας,  να εξερευνούν το YouTube ανακοίνωσε η δημοφιλής πλατφόρμα, λειτουργία που θα ενεργοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση «κάθε γονέας έχει διαφορετικό στυλ γονικής μέριμνας και κάθε παιδί είναι μοναδικό και φτάνει σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης σε διαφορετικούς χρόνους. Γι ‘αυτό δίνεται στους γονείς τη δυνατότητα να επιλέξουν από 3 διαφορετικές ρυθμίσεις περιεχομένου στο YouTube.»

-Εξερεύνηση (explore): Αυτή η ρύθμιση αφορά στα παιδιά που είναι έτοιμα να προχωρήσουν από το YouTube Kids στο YouTube. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα βίντεο που είναι γενικά κατάλληλα για θεατές ηλικίας άνω των 9 ετών.

-Εξερεύνηση περισσότερων (explore more): Ουσιαστικά είναι μια πιο εμπλουτισμένη έκδοση της πρώτης ρύθμισης (explore) η οποία περιλαμβάνει περιεχόμενο γενικά κατάλληλο για θεατές ηλικίας άνω των 13 ετών.

-Το μεγαλύτερο μέρος του YouTube (Most of YouTube):Αυτή η ρύθμιση περιέχει σχεδόν όλα τα βίντεο στο YouTube, εκτός από περιεχόμενο με περιορισμό ηλικίας και περιλαμβάνει ευαίσθητα θέματα που μπορεί να είναι κατάλληλα μόνο για μεγαλύτερους εφήβους.

Η νέα επιλογή (Beyond Content)  δεν θα κατηγοριοποιεί τις διαφημίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών και οι in-app αγορές θα είναι απενεργοποιημένες. Παράλληλα, ορισμένα από τα comments και τα creation features θα είναι επίσης απενεργοποιημένα.

Στην ανακοίνωσή της η δημοφιλής πλατφόρμα καταλήγει: «Γνωρίζουμε ότι τα συστήματά μας θα κάνουν λάθη και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου».