Εργαλεία περιορισμού του χρόνου χρήσης εγκαθιστά το Facebook και το Instagram
line
#socialmedia

Νέα εργαλεία για τον περιορισμό του χρόνου χρήσης των εφαρμογών τους παρουσίασαν το Facebook και το Instagram τα οποία θα αναπτυχθούν παγκοσμίως τις προσεχείς εβδομάδες.

Πλέον οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους χρησιμοποιώντας τα 2 αυτά κοινωνικά δίκτυα. Mέσω των συγκεκριμένων εργαλείων δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει πόσο χρόνο αφιερώνει κάνοντας scrolling, να ορίζει υπενθυμίσεις για το πότε ο χρόνος χρήσης που έχει επιλέξει φτάνει στο τέλος του και να κλείνει τα notifications για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στο Facebook, τα εργαλεία αυτά θα βρίσκονται σε μια νέα κατηγορία στις ρυθμίσεις με τίτλο «Your Time on Facebook», ενώ στο Instagram στις ρυθμίσεις κάτω από το «Your Activity».

Στην κορυφή, θα δείτε έναν πίνακα ελέγχου που θα δείχνει τον μέσο χρόνο για τη συγκεκριμένη εφαρμογή στη συγκεκριμένη συσκευή. Πατήστε οποιαδήποτε γραμμή για να δείτε τον συνολικό χρόνο σας για εκείνη την ημέρα. Κάτω από τον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να ορίσετε μια ημερήσια υπενθύμιση έτσι ώστε όταν έχετε φτάσει στο χρονικό διάστημα που θέλετε να ξοδέψετε σε αυτήν την εφαρμογή για εκείνη την ημέρα να υπάρξει σχετική ειδοποίηση. Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την υπενθύμιση ανά πάσα στιγμή.

1

2

«Θέλουμε ο χρόνος που οι άνθρωποι περνούν στο Facebook και το Instagram να είναι θετικός και να εμπνέει» είπαν σε ανακοίνωσή τους οι Αμίτ Ραναντίβε και Ντέιβιντ Γκίνσμπεργκ, product management director στο Instagram και διευθυντής έρευνας στο Facebook αντίστοιχα. «Ελπίζουμε αυτά τα εργαλεία να δώσουν στον κόσμο περισσότερο έλεγχο στο χρόνο που περνούν  στις πλατφόρμες μας και επίσης να προκαλέσουν  εποικοδομητικές  συζητήσεις μεταξύ γονιών και νέων για τις online συνήθειες που είναι σωστές».

Font Resize
Contrast