Πιστοποιητικό ποιότητας από τον ευρωπαϊκό οργανισμό INHOPE στη γραμμή καταγγελιών SAFELINE
line
#safeline

Μια ακόμα αναγνώριση για τις υπεύθυνες και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί το πιστοποιητικό ποιότητας που της απονεμήθηκε από τον Διεθνή Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών καταγγελίας INHOPE.

Στις 23 Μαΐου 2016 τα γραφεία της SafeLine στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο επισκέφθηκε για αξιολόγηση, εξωτερικός συνεργάτης του INHOPE ο οποίος διακρίβωσε ότι η λειτουργία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών συνάδει με τους αυστηρούς κανόνες που έχει θέσει το διεθνές δίκτυο γραμμών καταγγελιών και ότι η επεξεργασία των καταγγελιών που λαμβάνονται γίνεται με σωστό και ασφαλή τρόπο τόσο ως προς τη λήψη τους όσο και ως προς την προώθησή τους στην ελληνική αστυνομία ή στα  hotlines άλλων χωρών .

Η SafeLine που λειτουργεί από το 2003 είναι η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και από τον Οκτώβριο του 2005 είναι  επίσημο μέλος  του INHOPE www.inhope.org (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών). Στην παρούσα κατάσταση η Γραμμή λειτουργεί με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Font Resize
Contrast