Βίντεο αφύπνισης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου εν μέσω πανδημίας από τα παιδιά του πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
line

Παιδιά του πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ δημιούργησαν ένα βίντεο σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν τους συνομηλίκους τους για το τι πρέπει να προσέχουν κατά τη χρήση του διαδικτύου τώρα, στην περίοδο της πανδημίας όπου το διαδίκτυο κατακλύζει την καθημερινότητα μας.

 

Τα παιδιά δίνουν τις δικές τους συμβουλές για τη χρήση του διαδικτύου κατά την περίοδο που διανύουμε:

«Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο gaming, μας φέρνει κοντά με τους φίλους μας αλλά πολλές φορές και με …αγνώστους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με ποιους συνομιλούμε αλλά και από ποιους δεχόμαστε αιτήματα φιλίας, διασφαλίζουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το τι κοινοποιούμε»… είναι κάποιες από τις συμβουλές των παιδιών προς τους συνομηλίκους τους.

Το Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ απαρτίζεται από 27 μαθητές, διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Τα μέλη του Πάνελ Νέων συμμετέχουν, ανταλλάσσουν απόψεις και λαμβάνουν κατάρτιση από εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των Πάνελ Νέων όλων  των κέντρων ευαισθητοποίησης που λειτουργούν υπό τον INSAFE. Τα μέλη του Πάνελ Νέων συναντώνται και συνεδριάζουν δυο φορές το χρόνο χαράσσοντας την πολιτική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους.