Πρόσκληση Εκδήλωσης SID 2021
line

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021- Μια μεγάλη γιορτή με κεντρικό μήνυμα

“Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο”.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.
Φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 9 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση- γιορτή και προσκαλεί εκπαιδευτικούς μαζί με τους μαθητές τους να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται εδώ έως την Παρασκευή 5/2/2021.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και η διάρκεια της είναι 60 λεπτά (10:00 π.μ. – 11:00 π.μ.). Το link της εκδήλωσης θα σταλεί μόνο στους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει εγγραφή και εκείνοι με τη σειρά τους θα έχουν την ευθύνη προβολής της εκδήλωσης μέσα στην τάξη. Οι ερωτήσεις των μαθητών θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω του εκπαιδευτικού είτε μέσω μικροφώνου είτε μέσω chat. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά (με live streaming) μέσω της υπηρεσίας Ζωντανών Μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://video.sch.gr/live/show/275).

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι εκείνη την μέρα θα ανοίξει το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, όπου μπορούν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να κάνουν αίτηση, για να πάρουν βεβαίωση συμμετοχής στην εκδήλωση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 .

Το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο θα το βρείτε εδώ

line
 

Πρόγραμμα

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης από εδώ.

 

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα εκδήλωση πρόκειται να βιντεοσκοπηθεί, ενώ παράλληλα θα ληφθούν και φωτογραφίες. Το βίντεο και οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές για την προβολή της εκδήλωσης σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας (πχ δημοσίευση καταχωρήσεων σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο, websites, κοινωνικά δίκτυα, κλπ) με σκοπό την ενημέρωση του κοινού ή/και της επιστημονικής κοινότητας για την ίδια την εκδήλωση και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική προστασίας του απορρήτου και τα δικαιώματά σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό μας τόπο εδώ.

line
 

Υλικό SID 2021

Δείτε εδώ και χρησιμοποιήστε στην τάξη σας το νέο εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή τη Safer Internet Day 2021!  Παρε κι εσύ μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!

Κατεβάστε το φυλλάδιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από εδώ και το φυλλάδιο για μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού από εδώ.

 

Κατεβάστε το φυλλάδιο για μικρά παιδιά δημοτικού από εδώ και το φυλλάδιο για έφηβους από εδώ.

 

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!