Φόρμα συμμετοχής Γυμνασίων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022
line

[Ενημέρωση 1/2/2022: Η φόρμα αυτη εκλεισε γιατι φτασαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων. Σας ευχαριστούμε πολύ!]

To δικό σου σχολείο θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022;

Διαδικτυακό «κυνήγι θησαυρού» διοργανώνει το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022. Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8/2/2022 και ώρα 11:45-12:30 μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Γυμνασίου μαζί με τις τάξεις τους. Μέλη του Κέντρου θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα από ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων και γρίφων.
Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Οι οδηγίες για το παιχνίδι θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς μερικές μέρες πριν την εκδήλωση και θα χρειαστεί η συνδρομή τους ώστε να επιτευχθεί η διαδικτυακή υλοποίηση του παιχνιδιού (θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες).

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.