Καμπάνια #ΜΙΛΑ του Πάνελ Νέων
line
#mila

Τη φωνή τους υψώνουν τα παιδιά του πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και μέσα από μια καμπάνια επιχειρούν να επηρεάσουν τους συνομηλίκους τους και να τους βοηθήσουν να καταλάβουν ότι το να ζητούν βοήθεια για τον εαυτό τους ή για τους άλλους είναι δύναμη και  θάρρος!

«Ακόμα και αν έχεις κάνει κάποιο λάθος στη διαδικτυακή σου επικοινωνία, μη φοβάσαι και μη ντρέπεσαι. Η σιωπή δεν είναι λύση. #Μίλα»

 

«Το report και block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου κάνει κακό. #Μίλα»

 

«Ο φαύλος κύκλος της κακοποίησης είτε συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο είτε στον ψηφιακό κόσμο σπάει μόνο όταν εμείς σπάσουμε τη σιωπή. #Μίλα»

 

«Έγινες θύμα ή μάρτυρας διαδικτυακού εκφοβισμού;  Ο φόβος δεν είναι φίλος σου, δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μη διστάζεις. #Μίλα»

 

«Ότι και να σου συμβαίνει στη ζωή σου ή στο διαδίκτυο υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν και μπορούν να σε στηρίξουν. Ζήτα τη βοήθεια τους. #Μίλα»

 

Είναι μερικά μόνο από όσα μας λένε τα παιδιά του πάνελ νέων που επιχειρούν να μας συμπαρασύρουν σε ένα διαδικτυακό κόσμο πολύ καλύτερο από αυτόν που υπάρχει σήμερα, απαλλαγμένο από φόβο, ντροπή, ενοχές για αυτό που τυχόν μπορεί να συναντήσει online ένα παιδί και να το αναστατώσει, να το πληγώσει ή να το βλάψει.

Είτε αυτό λέγεται διαδικτυακός εκφοβισμός, είτε διαδικτυακή αποπλάνηση, είτε sexting είτε ρητορική μίσους στο διαδίκτυο μπορούμε να το σταματήσουμε – όσο μικροί και ευάλωτοι αν αισθανόμαστε-αρκεί να σπάσουμε τη σιωπή. Να μιλήσουμε στους ανθρώπους που είναι γύρω μας και μας αγαπάνε.

Οι νέοι σήμερα έχουν φωνή. Και φωνάζουν δυνατά #ΜΙΛΑ! Ας τους ακούσουμε…

 

Χρήσιμο υλικό: