Βίντεο
line
Διαδικτυακός Εκφοβισμός

‘Ενα εκπαιδευτικό βίντεο για μικρά παιδιά για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Ασφάλεια στο internet με απλά λόγια!

Ενα βίντεο με απλά λόγια για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Παρακολουθήστε το με τα παιδιά σας!

Say no!

Μια καμπάνια της Europol εναντίον του σεξουαλικού εξαναγκασμού και του εκβιασμού των παιδιών στο διαδίκτυο.

Tagged

Το “Tagged” είναι μια βιντεοταινία μικρού μήκους η οποία αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα Cybersmart της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίαςκαι προτείνεται για εφήβους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους να συζητήσουν τις βασικές ηθικές υποχρεώσεις τους όταν βρίσκονται on-line. Διερευνώνται ζητήματα όπως η εκτεταμένη επίδραση του κυβερνοεκφοβισμού και το πώς οι online επικοινωνίες ενδέχεται να έχoυν πραγματικές συνέπειες.

Αποτελέσματα της έρευνας του Ελληνικου Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Παρασκευή Φραγκοπούλου, μίλησε στην ΕΡΤ και την Κατερίνα Ψαρουδάκη για τα αποτελέσματα της έρευνας του Ελληνικου Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας για τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τα παιδιά, μέσα από τα μάτια των γονέων.

Όλη η Ελλάδα για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο!

Περισσότερα από 100.000 άτομα και πανω απο 600 σχολεία δραστηριοποιήθηκαν σε όλη την Ελλαδα με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018. Σας ευχαριστούμε όλους πολύ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Στα 15 η ηλικία της ψηφιακής συναίνεσης στην Ελλάδα

Ανακοίνωση της καθηγήτριας Νομικής και Νομικής Ελέγκτριας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Φερενίκης Παναγοπούλου στην κεντρική εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018.