Βίντεο
line
Say no!

Μια καμπάνια της Europol εναντίον του σεξουαλικού εξαναγκασμού και του εκβιασμού των παιδιών στο διαδίκτυο.

Διαδικτυακός Εκφοβισμός

‘Ενα νέο εκπαιδευτικό βίντεο για μικρά παιδιά για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Μη Κλικάρεις “Εν Λευκώ”

Παρακολουθήστε το διαφημιστικό σποτ του SaferInternet4Kids για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια τη Νατάσσα Μποφίλιου.

Ασφάλεια στο internet με απλά λόγια!

Ενα βίντεο με απλά λόγια για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Παρακολουθήστε το με τα παιδιά σας!

Tagged

Το “Tagged” είναι μια βιντεοταινία μικρού μήκους η οποία αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα Cybersmart της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίαςκαι προτείνεται για εφήβους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους να συζητήσουν τις βασικές ηθικές υποχρεώσεις τους όταν βρίσκονται on-line. Διερευνώνται ζητήματα όπως η εκτεταμένη επίδραση του κυβερνοεκφοβισμού και το πώς οι online επικοινωνίες ενδέχεται να έχoυν πραγματικές συνέπειες.

Βίντεο “Ορφέας” από τον Οργανισμού Πνευματικής Iδιοκτησίας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα copyrightschool.gr του Οργανισμού Πνευματικής Iδιοκτησίας (opi.gr) επιχειρεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού. Δείτε την ταινία μικρού μήκους προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι και η κοινωνία επηρεάζεται από την καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Βίντεο για ψευδείς ειδήσεις από τον συγγραφέα Νόα Τάβλιν

H αναζήτηση κριτικών αναφορικά με ύποπτες πληροφορίες και ο εντοπισμός της αυθεντικής πηγής μιας είδησης, μπορεί να βοηθήσει στο να ανακοπεί η πορεία ενός ψέματος και να δώσει στην αλήθεια περισσότερο χρόνο. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο του συγγραφέα Νόα Τάβλιν για το TED-Ed (https://goo.gl/Ki4Awb). Ενεργοποιήστε ελληνικούς υπότιτλους απο το κουμπί Subtitles/CC, κατω δεξιά στο video.