Aύξηση 35% στις καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο το 2022, σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της SafeLine.gr.

Aύξηση 35% στις καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο το 2022, σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της SafeLine.gr.

Εντυπωσιακή αύξηση 35% καταγράφεται στο συνολικό αριθμό των καταγγελιών που δέχτηκε το 2022 η Ανοιχτή γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, σε σχέση με το 2021. Πιο συγκεκριμένα η SafeLine.gr  δέχτηκε σχεδόν 12.000 καταγγελίες.  Οι καταγγελίες για υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης (Child Sexual Abuse Material – CSAM) – που είναι και το βασικό πεδίο δραστηριοποίησης της Γραμμής- παρουσιάζει αύξηση 114% σε σχέση με το 2021. Διαπιστώνεται μάλιστα και μέσα από τα στοιχεία του INHOPE-μέλος του οποίου είναι η SafeLine.gr και άλλες 49 γραμμές καταγγελιών σε όλο τον κόσμο- ότι όσο μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, τόσο το πρόβλημα γιγαντώνεται. Τα δεδομένα μετά τα lockdown δείχνουν ότι τα παιδιά αρχίζουν την ενασχόλησή τους με τον ψηφιακό κόσμο σε όλο και μικρότερη ηλικία. Τα κορίτσια είναι εκείνα που σύμφωνα με τα στοιχεία του INHOPE διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.   

Σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της SafeLine.gr σημαντική αύξηση σημειώθηκε  στον αριθμό των καταγγελιών για το απόρρητο των επικοινωνιών, στην εξαπάτηση μέσω phishing και στις οικονομικές απάτες. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης των πολιτών και της επαγρύπνησης που πρέπει να υπάρχει καθώς οι απατεώνες του διαδικτύου διαρκώς εφευρίσκουν νέους τρόπους εξαπάτησης. 

Σημαντικό ποσοστό καταγγελιών αφορούσε τα κοινωνικά δίκτυα. Το 45% των καταγγελιών αφορούσε κάτι που συνέβη στο Instagram και το 40% κάποια ενέργεια στο Facebook.  

Η υπεύθυνη της γραμμής SafeLine.gr – νομικός, Μελτίνη Χριστοδουλάκη επισημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περιηγούμαστε στον ψηφιακό κόσμο και προτρέπει όλους τους πολίτες όταν συναντούν κάτι παράνομο να μην παραλείπουν να προχωρούν σε καταγγελία.  

 

Η υπερβολική ενασχόληση με το Gaming κύρια αιτία επαφής με τους ειδικούς της Γραμμής βοήθειας Help-line.gr και το 2022

Οι υπερβολικές  ώρες που δαπανούν παιδιά και νέοι στα παιχνίδια και στα κοινωνικά δίκτυα και η δυσκολία ή η αδυναμία να τεθούν όρια στη χρήση της τεχνολογίας από τους γονείς αποτελούν το βασικό πρόβλημα των ατόμων που αναζήτησαν βοήθεια κατά το 2022 από τη Γραμμή βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η παραβίαση της ιδιωτικότητας  (κλοπή κωδικών, παραβίαση λογαριασμού κ.α.) και ακολοθούν αναζήτηση συμβουλών για τεχνικά ζητήματα και για υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο.  

Όσον αφορά στα δημογραφικά στοιχεία, η πλειοψηφία των αιτημάτων (76%) προήλθε από ενήλικες, ενώ οι επαγγελματίες (εκπαιδευτικοί, ειδικοί ψυχικής υγείας) και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη γραμμή ακολουθούν με ποσοστό 13% και 10%, αντίστοιχα.  

Το 87% των αιτημάτων προήλθαν μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 210-6007686 ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 9% επέλεξε να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά μέσω email στη διεύθυνση info@help-line.gr. Τα υπόλοιπα αιτήματα προήλθαν μέσω chat συμβουλετικής.  

 

Η ψυχολόγος της Γραμμής Μαρία Δάρα παροτρύνει όλους να ζητούν βοήθεια και κατευθύνσεις στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα στο διαδίκτυο.

Η γονική επίβλεψη ως ψηφιακή προστασία

Προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας για έναν ψηφιακό κόσμο χωρίς υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), πρέπει όχι μόνο να αντιδρούμε στην κακοποίηση αλλά και να επικεντρωθούμε στην πρόληψη της κακοποίησης προτού συμβεί.

 

Πρόληψη και πώς σχετίζεται με την επίβλεψη

Ενώ η πρόληψη υπάρχει με πολλές μορφές και διαφορετικοί ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να αναλάβουν διαφορετικές ευθύνες κατά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, οι κίνδυνοι πάντα παραμονεύουν . Για τον μετριασμό των κινδύνων στο διαδίκτυο, συχνά απευθυνόμαστε και βασιζόμαστε στη βιομηχανία. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες συχνά επισημαίνονται ως ο κύριος υπεύθυνος για την προστασία των χρηστών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, ως το πρώτο σημείο επαφής, οι γονείς και ο κηδεμόνας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον ενός παιδιού και τον τρόπο πλοήγησης στον ψηφιακό κόσμο.

 

Η γονική επίβλεψη ως ψηφιακή προστασία

Οι διασφαλίσεις του κλάδου αναπτύσσονται αλλά δεν εφαρμόζονται πάντα από τον χρήστη. Οι πλατφόρμες φιλικές προς τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τον γονικό ρόλο στην εμπειρία του χρήστη τους. Παρέχοντας στους γονείς και τους κηδεμόνες εύπεπτους πόρους σχετικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, δυνατότητες και ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, μπορούν να εφαρμόσουν προληπτικά τις διασφαλίσεις που πολλοί νεαροί χρήστες μπορεί να παραβλέψουν. Γιατί πρέπει οι γονείς και οι κηδεμόνες να είναι μέρος της ψηφιακής ασφάλειας; Μια πρόσφατη μελέτη ενίσχυσε την αξία της γονικής επίβλεψης είτε ενεργής είτε παθητικής και επιβεβαίωσε ότι η γονική επίβλεψη αποτελεί βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της ασφάλειας των νεαρών χρηστών.

Η έρευνα διεξήχθη για να διερευνήσει την επίδραση διαφορετικών τύπων γονικής επίβλεψης στην ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμη ισχυρότερο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της ενεργητικής και παθητικής επίβλεψης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και η παραμικρή μορφή συμμετοχής στην ψηφιακή χρήση των παιδιών μπορεί να αυξήσει την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο.

 

Ενεργητική και Παθητική Εποπτεία

Οι ερευνητές κάνουν διάκριση μεταξύ δύο διαφορετικών τύπων γονικής επίβλεψης: ενεργητική και παθητική. Η ενεργή επίβλεψη συνεπάγεται την παρακολούθηση της καθημερινής ψηφιακής χρήσης των παιδιών, διασφαλίζοντας ότι όλο το περιεχόμενο στο οποίο έχει πρόσβαση είναι κατάλληλο για την ηλικία και η συνεχής συμμετοχή σε αυτό που κάνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο. Η παθητική επίβλεψη μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο ενώ το παιδί είναι συνδεδεμένο. Ενώ η ενεργή επίβλεψη αποδεικνύεται ότι έχει την ισχυρότερη θετική επίδραση στην ασφάλεια των παιδιών, η συνεχής επίγνωση της ψηφιακής χρήσης των παιδιών μπορεί να φαίνεται τρομακτική.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται η επίβλεψη να είναι χρονοβόρα. Οι γονείς που αισθάνονται ανίσχυροι στο να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή από τους διαδικτυακούς κινδύνους δεν χρειάζεται πλέον να είναι. Μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των παιδιών τους απλώς επιβλέποντας πού χρησιμοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία στο σπίτι. Πολλοί κακόβουλοι χρήστες αντιλαμβάνονται την παρουσία των γονέων ως αυξημένο κίνδυνο εντοπισμού. Επομένως, το να διατηρείτε το παιδί σας ασφαλές στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει ως εξής:

 

Η γονική επίβλεψη φαίνεται να είναι ένας ισχυρός καθοριστικός παράγοντας για την ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών, καθώς τα παιδιά των οποίων η διαδικτυακή δραστηριότητα παρακολουθείται από τους γονείς τους είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύματα ενός παραβάτη διαδικτυακής αποπλάνησης. Η αποκάλυψη ή η υπαινιγμός του γεγονότος ότι ένας γονέας μπορεί να είναι κοντά έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει αποτελεσματικά τους κακόβουλους χρήστες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να παρέχουμε στους γονείς και τους κηδεμόνες τις κατάλληλες γνώσεις και πόρους για το πώς να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό οι εταιρείες τεχνολογίας να μην παρέχουν απλώς πόρους, αλλά να διασφαλίζουν ότι οι γονείς παραμένουν ενημερωμένοι για αλλαγές και ενημερώσεις σε διαφορετικές πλατφόρμες. Το απόρρητο στο διαδίκτυο είναι σπάνιο και τα παιδιά δεν κατανοούν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κοινής χρήσης προσωπικών στοιχείων στο διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το να είσαι ψηφιακός πολίτης μπορεί να συνεπάγεται ορισμένους κινδύνους, ειδικά για τους νέους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το να ξοδεύετε χρόνο στο διαδίκτυο είναι εγγενώς μη ασφαλές. Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι χρήστες, ειδικά οι νεότεροι μας μπορούν να έχουν ασφαλείς εμπειρίες στο διαδίκτυο. Πρέπει να επιδιώξουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε γονέα ή κηδεμόνα να κρατά τα παιδιά του ασφαλή στους ψηφιακούς χώρους, εξοπλίζοντάς τα με τους κατάλληλους πόρους, τις βέλτιστες πρακτικές και την τεχνογνωσία.

 

Πηγή: INHOPE

Νικητές Διαγωνισμού SID 2023 “Παραπληροφόρηση”

Νικητής Νηπιαγωγεία

Νικητές Δημοτικά

Νικητής Γυμνάσιο

Νικητής Λύκειο

Τα στάδια της διαδικτυακής αποπλάνησης

Η αποπλάνηση, διαφέρει από τις περισσότερες άλλες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSA). Είναι συχνά μια σταδιακή διαδικασία, η οποία καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του δράστη. Τα παιδιά εισάγονται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ολοένα και πιο νεαρή ηλικία, γεγονός που δημιουργεί νέες προκλήσεις για την διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών. Οι δράστες γίνονται όλο και καλύτεροι στη στόχευση και την προσέλκυση παιδιών στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό όλοι μας, αλλά κυρίως οι ομάδες γονέων, οι φροντιστές και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουμε τις πιο κοινές διαδικτυακές τεχνικές αποπλάνησης για να μπορούμε να εντοπίσουμε τα σημάδια όσο το δυνατόν νωρίτερα.

 

Στόχευση:

Οι δράστες στοχεύουν παιδιά δημιουργώντας ψευδή προφίλ στο διαδίκτυο, συχνά προσποιούμενοι ότι είναι παιδί της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ξεκινώντας επαφή στο διαδίκτυο. Συχνά, οι δράστες στοχοποιούν παιδιά από τον στενό φιλικό ή τον οικογενειακό τους κύκλο.

 

Απόκτηση πρόσβασης:

Ο θύτης δημιουργεί εμπιστοσύνη στο παιδί κάνοντας το να νιώθει ξεχωριστό, μερικές φορές μέσω δώρων ή υπερβολικών φιλοφρονήσεων και προσοχής. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα ευάλωτα παιδιά που δεν βιώνουν την προσοχή στην καθημερινή τους ζωή.

 

Ανάπτυξη εμπιστοσύνης: 

Ο θύτης γίνεται σταθερή παρουσία στη ζωή του παιδιού και δημιουργεί σταδιακά μία φιλική ή και ρομαντική σχέση. Τα παιδιά αγνοούν ως επί το πλείστον την επικίνδυνη φύση αυτών των σχέσεων, καθώς οι δράστες εργάζονται ενεργά για να θολώσουν τα όρια μεταξύ κανονικών και μη φυσιολογικών σχέσεων.

 

Απευαισθητοποίηση σε σεξουαλικό περιεχόμενο και άγγιγμα:

Όταν εδραιωθεί ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης, ο δράστης αρχίζει να απευαισθητοποιεί το παιδί στο άγγιγμα και το σεξουαλικό περιεχόμενο π.χ. δημιουργώντας φυσική εγγύτητα ή έκθεση του παιδιού σε σεξουαλικό περιεχόμενο, προκειμένου να διευκολυνθεί ένα περιβάλλον για τη σεξουαλική κακοποίηση (CSA) και τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

 

Διατήρηση ελέγχου:

Οι παραβάτες συχνά χρησιμοποιούν μυστικότητα και αισθήματα ντροπής για να διατηρήσουν τον έλεγχο του παιδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες μπορεί να χρησιμοποιήσουν οικείο περιεχόμενο που δημιουργείται από τους ίδιους για να εκβιάσουν τα παιδιά να παρατείνουν την καταχρηστική σχέση.

 

Παρόλο που η αποπλάνηση είναι συγκεκριμένη για κάθε περίπτωση και φαίνεται διαφορετική για κάθε θύμα, συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στις τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας και τις ομάδες γονέων να γνωρίζουν τα πιο κοινά στάδια της διαδικασίας αποπλάνησης ώστε να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν την καταχρηστική δραστηριότητα το συντομότερο δυνατόν.

 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η διαδικτυακή αποπλάνηση σε ένα παιδί και να ενημερωθείτε σχετικά με το θέμα της αποπλάνησης, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

 

Πηγή: INHOPE

Quiz: Πόσο αξιόπιστο ειναι αυτό;

Loading…

Quiz: Παραπληροφόρηση (για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

Loading…

Αναφορά SaferInternet4Kids 2022

Κατεβάστε από εδώ την ετήσια αναφορά του SaferInternet4Kids για το έτος 2022.

Μπορείτε επίσης να την δείτε παρακάτω σε προεπισκόπηση:

Annual_Report_2022.pdf

 

Υλικό SID 2023 – ΓIA ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Διαδικτυακή Αποπλάνηση
 

Κατεβάστε το φυλλάδιο από εδώ

Pamphlet-Grooming-for-Parents

Εποικοδομητικός διάλογος με τα παιδιά

Κατεβάστε το infographic από εδώ

Infographic-1
line

Ημερολόγιο Ασφαλούς Πλοήγησης

Κατεβάστε το ημερολόγιο από εδώ

Poster 1

Υλικό SID 2023 – ΓIA ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟY – ΛΥΚΕΙΟY

Αφίσες

 

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_1

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_2

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_3

 

line

Lesson Plan Παραπληροφόρηση

Κατεβάστε τo Lesson Plan από εδώ

παραπληροφόρηση-SID-Γυμνάσιο-compressed

Οδηγίες για εκπαιδευτικό

Κατεβάστε τις οδηγίες από εδώ

lessson-plan-παραπληροφόρηση-Οδηγίες-για-εκπαιδευτικό-1

line

Quiz Παραπληροφόρηση

Παίξτε το quiz από εδώ

Ημερολόγιο Ασφαλούς Πλοήγησης

Κατεβάστε το ημερολόγιο από εδώ

online-safety-calendar-2023-1

Υλικό SID 2023 – ΓIA ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε-ΣΤ)

Αφίσες

 

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_1

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_2

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_3

line

Lesson Plan
πόσο αξιόπιστο είναι αυτό.

Κατεβάστε τo Lesson Plan από εδώ

Παρουσίαση-πόσο-αξιόπιστο-είναι-αυτό.-Μεγάλα-παιδιά-Δημοτικού

Lesson Plan
οδηγίες για τον εκπαιδευτικό

Κατεβάστε τις οδηγίες από εδώ

lesson-plan-ποσο-αξιόπιστο-είναι-αυτό-1

line

Ώρα για παιχνίδι

Παιχνίδι Ντεντέκτιβ

Κατεβάστε το φυλλάδιο του παιχνιδιού από εδώ

Detektiv-game-1

Quiz Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό;

Παίξτε το quiz από εδώ

line

Ευγένεια και σεβασμός στο διαδίκτυο για μεγάλα παιδιά Δημοτικού

Κατεβάστε την παρουσίαση από εδώ

Υλικό SID 2023 – ΓIA ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Α-Δ Τάξη)

Αφίσες

 

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_1

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_2

Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Poster SID2023_small_3

line

Αλήθεια ή ψέμα στο διαδίκτυο

 

Γίνομαι ντεντέκτιβ στο διαδίκτυο.

Κατεβάστε την παρουσίαση από εδώ.

line

Παιχνίδι Ντετέκτιβ

Κατεβάστε το φυλλάδιο του παιχνιδιού από εδώ.

Detektiv-game-1

Παρουσίαση για μικρά παιδιά 2023

Κατεβάστε την παρουσίαση από εδώ.

γενική παρουσίαση για μικρά παιδιά 2023

Εκπαιδευτικό Υλικό για SID 2023

 

SID 2023 – Νικητές Διαγωνισμών

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στους φετινούς διαγωνισμούς προς τιμήν της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 320 ομάδες στον διαγωνισμό “Πιάσε τη σημαία” καθώς και πάνω από 340 ομάδες στον διαγωνισμό για την Παραπληροφόρηση.

Οι μαθητές σας δώσανε το καλύτερο τους εαυτό και για εμάς στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου βγήκαν όλοι νικητές! Σας ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξή σας στις δράσεις μας και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε την εξαιρετική δουλειά που κάνετε στα παιδιά μας με τον ίδιο και ακόμα περισσότερο ζήλο.

Και επειδή όλοι οι μαθητές αξίζουν έπαινο για την προσπάθεια τους παρακαλούμε κατεβάστε από εδώ το πρότυπο του επαίνου για τον διαγωνισμό «Πιάσε τη σημαία» και εδώ το πρότυπο του επαίνου για τον διαγωνισμό για την Παραπληροφόρηση. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εσείς τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς. 

 

Νικητές SID Διαγωνισμός “Παραπληροφόρηση”

Συμμετοχές SID 2023

Συνολικός αριθμός συμμετοχών

Συμμετοχές ανά βαθμίδα





Αναζήτηση με τον κωδικό του έργου

Αναζήτηση με το όνομα του σχολείου



Κατάταξη Διαγωνισμού “Πιάσε τη σημαία” SID 2023

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διδικτύου θα ήθελα να πει πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που παίξανε στο Διαγωνισμό “Πιάσε τη σημαία” προς τιμήν της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 (Safer Internet Day 2023).

Ανεξάρτητα από τους χρόνους θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους μαθητές οτι είναι ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ γιατί προσπάθησαν και κατάφεραν να βρουν την λύση στους γρίφους. Ευχαριστούμε πολύ και τους Eκπαιδευτικούς που είναι πάντα οι λαμπροί φάροι για τους μαθητές τους και τους δίνουν νέα ερεθίσματα για την κατάκτηση γνώσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων.

ΚατατάξηΗμερομηνία και Ώρα ΤερματισμούΚωδικός Ομάδας ΜαθητώνΌνομα Εκπαιδευτικού Ομάδας
111/25/2022 9:2970483Χιονία Γεωργιλά
211/25/2022 9:5370484Χιονία Γεωργιλά
311/25/2022 17:0476012ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
411/25/2022 17:1376013Νικολαος Παπαγεωργιου
511/25/2022 22:4077648Ευαγγελία Κοντοπίδη
611/25/2022 22:4077597Κοντοπίδη Ευαγγελία
711/26/2022 0:0298802Αργυροπούλου Βασιλική
811/26/2022 0:1198803Αργυροπούλου Βασιλική
911/26/2022 10:0877459ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΖΗΜΚΑΣ
1011/26/2022 20:4377461ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΖΗΜΚΑΣ
1111/27/2022 14:1877458ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΖΗΜΚΑΣ
1211/27/2022 15:4976014ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
1311/28/2022 20:0077468ΑΛΗ ΣΕΒΙΛ
1411/29/2022 10:0877465Μοσχάκης Ιδομενέας
1511/29/2022 12:5876239ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
1611/29/2022 13:0776243ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
1711/29/2022 13:4573053Ευαγγελία Βαμβακά
1811/29/2022 14:1576241ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
1911/29/2022 14:4277360ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
2011/29/2022 16:2074323Παπακωνσταντίνου Ιωάννης
2111/29/2022 21:2077552ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΠΟΥΔΗ
2211/30/2022 8:5076237ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
2311/30/2022 8:5176238ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
2411/30/2022 9:5276240ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
2511/30/2022 9:5476242ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
2611/30/2022 9:5577361ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
2711/30/2022 11:3977393ΠΕΠΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2811/30/2022 11:3977534ΠΕΠΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2911/30/2022 13:1498784Νικολέτα Σούλα
3011/30/2022 13:1598781ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΟΥΛΑ
3112/1/2022 11:0176879Γεώργιος Χατζηνικολάκης
3212/1/2022 11:0374681Γεώργιος Χατζηνικολάκης
3312/1/2022 11:0676881Γεώργιος Χατζηνικολάκης
3412/1/2022 11:0776882Γεώργιος Χατζηνικολάκης
3512/1/2022 17:3677543ΠΕΠΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
3612/1/2022 21:0572562ΑΦΡΟΔΙΤΗ Βιολιτζή
3712/1/2022 21:0872566ΑΦΡΟΔΙΤΗ Βιολιτζή
3812/2/2022 10:2777496Ιδομενέας Μοσχάκης
3912/2/2022 11:3177542ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΠΟΥΔΗ
4012/2/2022 16:3777546ΠΕΠΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
4112/3/2022 0:4377400ΠΕΠΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
4212/4/2022 20:3577471Τζοτζουδάκη Δέσποινα
4312/5/2022 13:3872418Θεοδουλίδου Χρυσάνθη
4412/5/2022 13:4172416Θεοδουλίδου Χρυσάνθη
4512/5/2022 13:4372413Θεοδουλίδου Χρυσάνθη
4612/5/2022 13:4572414Θεοδουλίδου Χρυσάνθη
4712/5/2022 13:4872412Θεοδουλίδου Χρυσάνθη
4812/5/2022 13:5072415Θεοδουλίδου Χρυσάνθη
4912/5/2022 15:5870218ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΟΡΟΛΟΓΟΥ
5012/5/2022 19:3877609ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ
5112/6/2022 11:0598810Στόλη Χριστίνα
5212/6/2022 11:0998809Στόλη Χριστίνα
5312/6/2022 11:3698805Άννα Φωνιαδάκη
5412/6/2022 12:0177511ΜΑΙΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5512/6/2022 12:0573255Τζουρίδου Μαρία
5612/6/2022 12:0673234Τζουρίδου Μαρία
5712/6/2022 12:0673254Τζουρίδου Μαρία
5812/6/2022 12:0773244Τζουρίδου Μαρία
5912/6/2022 12:0873238τζουριδου μαρια
6012/6/2022 12:0877612ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΙΤΟΣ
6112/6/2022 12:0973299Μαρία Τζουρίδου
6212/6/2022 12:0977610PITZAKH AIKATERINH
6312/6/2022 12:1477611ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΙΤΟΣ
6412/6/2022 12:1998808Άννα Φωνιαδάκη
6512/6/2022 13:0972966Αικατερίνη Γιαννούλα
6612/6/2022 13:2172965Αικατερίνη Γιαννούλα
6712/6/2022 19:0670507Όλγα Σταυρουλοπούλου
6812/7/2022 9:1477394ΠΕΠΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
6912/7/2022 11:2277403Αικατερίνη Πεπούδη
7012/7/2022 15:5277547ΠΕΠΟΥΔΗ ΑΙΚΕΤΕΡΙΝΗ
7112/7/2022 16:4774166ΓΑΤΣΩΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
7212/7/2022 19:1972425ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΑΣΣΑΣ
7312/7/2022 19:3972426ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΑΣΣΑΣ
7412/7/2022 21:5577462ΒΑΪΑ ΚΑΛΥΒΑ
7512/7/2022 22:0377464Βασίλης Τακίδης
7612/7/2022 22:0677460ΒΑΪΑ ΚΑΛΥΒΑ
7712/8/2022 14:1877598Ευαγγελία Κοντοπίδη
7812/9/2022 12:5972961Αικατερίνη Γιαννούλα
7912/9/2022 13:0172964Αικατερίνη Γιαννούλα
8012/9/2022 13:0372962Αικατερίνη Γιαννούλα
8112/9/2022 14:0076026ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΡΔΙΚΗ
8212/9/2022 14:0276033ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΡΔΙΚΗ
8312/9/2022 14:0476040ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΡΔΙΚΗ
8412/9/2022 14:0576036ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΡΔΙΚΗ
8512/9/2022 14:0976030ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΡΔΙΚΗ
8612/10/2022 17:5577457Ιδομενέας Μοσχάκης
8712/12/2022 10:4877451Σκιαδά Χριστίνα
8812/13/2022 10:5174616ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
8912/13/2022 12:3877510ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ
9012/13/2022 12:4177509ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΙΤΟΣ
9112/13/2022 12:4777606ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ
9212/13/2022 12:4977569ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ
9312/14/2022 9:0877392ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΠΟΥΔΗ
9412/14/2022 11:5877481Λεύκος Χρήστος
9512/14/2022 12:0777506ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΥΔΗ
9612/14/2022 13:4077476Λεύκος Χρήστος
9712/14/2022 13:4377485Χρήστος Λεύκος
9812/14/2022 13:4477477Λεύκος Χρήστος
9912/14/2022 13:4777486Λεύκος Χρήστος
10012/14/2022 13:5077484Χρήστος Λεύκος
10112/14/2022 22:2198788ΦΩΤΙΟΣ ΛΕΦΑΣ
10212/15/2022 9:5477530ΕΛΕΝΗ ΒΡΑΝΤΖΑ
10312/15/2022 10:0977501ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
10412/15/2022 10:1077529ΕΛΕΝΗ ΒΡΑΝΤΖΑ
10512/15/2022 10:1577531ΕΛΕΝΗ ΒΡΑΝΤΖΑ
10612/15/2022 12:0377482Λευκος Χρηστος
10712/15/2022 12:4973219Τζουρίδου Μαρία
10812/15/2022 12:5273247Τζουριδου Μαρια
10912/15/2022 12:5573252Μαρία Τζουρίδου
11012/16/2022 11:3698775Αικατερινη Οικονομου
11112/16/2022 11:3698774Οικονόμου Αικατερίνη
11212/16/2022 11:3698773Οικονόμου Αικατερίνη
11312/16/2022 11:3798772Οικονόμου Αικατερίνη
11412/19/2022 13:3577581Αθανάσιος Ψαράς Χατζηγεωργίου
11512/19/2022 13:4077577Αθανάσιος Ψαράς Χατζηγεωργίου
11612/19/2022 13:5498804Άννα Φωνιαδάκη
11712/20/2022 10:1777487Λευκος Χρηστος
11812/20/2022 10:2477478ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
11912/20/2022 10:2477490Χρήστος Λεύκος
12012/20/2022 10:2577480ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
12112/20/2022 10:3873225Μαρία Τζουρίδου
12212/20/2022 10:4198807Άννα Φωνιαδάκη
12312/20/2022 12:2898806Άννα Φωνιαδάκη
12412/21/2022 9:5772968Καρενά Αικατερίνη
12512/21/2022 10:0472970ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΕΝΑ
12612/21/2022 10:0472967Καρενά Κατερίνα
12712/21/2022 10:0672973ΘΩΜΑΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
12812/21/2022 10:1072972ΘΩΜΑΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
12912/21/2022 10:4175519Ανδρέας Χατζηορφανός
13012/21/2022 10:4277584ΣΙΟΥΤΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
13112/21/2022 11:0898792ΦΩΤΙΟΣ ΛΕΦΑΣ
13212/21/2022 12:0274268Εμμανουέλα Φραγκουλοπούλου
13312/21/2022 19:5998791ΦΩΤΙΟΣ ΛΕΦΑΣ
13412/22/2022 13:4998778ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΚΙΑΔΑ
13512/22/2022 13:5177583ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΚΙΑΔΑ
13612/22/2022 13:5398779ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΚΙΑΔΑ
13712/23/2022 11:3773055Καλλιοπη Παπαδοπουλου
13812/23/2022 15:2376338ΓΑΤΣΩΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
13912/23/2022 15:3374168ΓΑΤΣΩΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
14012/23/2022 15:4076546ΓΑΤΣΩΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
14112/23/2022 19:5798793ΦΩΤΙΟΣ ΛΕΦΑΣ
14212/24/2022 22:2577527ΕΛΕΝΗ ΒΡΑΝΤΖΑ

Φόρμα συμμετοχής εκδήλωσης Εκπαιδευτικών και Γονέων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς-γονείς SID 2023

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου (Safer internet Day) 2023 διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και γονείς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/2/2023 ώρα 18:00-19:30.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία για την βεβαίωση συμμετοχής θα είναι η συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού παρουσιολογίου , του οποίου ο σύνδεσμος θα δοθεί την ώρα της εκδήλωσης. Η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού παρουσιολογίου μπορεί να γίνει και μέχρι το τέλος της μέρας 9.2.2022 και μετα θα κλείσει το παρουσιολόγιο και δεν θα δοθεί η δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής στο παρουσιολόγιο. 

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

 Μπορείτε να βρείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης  παρακάτω την φόρμα εγγραφής.

Η φόρμα αυτή έχει κλείσει.

Φόρμα συμμετοχής Λυκείων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Τo δικό σου σχολείο θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023;

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023  μαθητές Λυκείων θα ενημερωθούν από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ  και την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο, προστασία από Απάτες, όπως Phishing και Ransomeware, αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Tέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κ.λπ.) και τι πρέπει να προσέχουμε οταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/2/2023 (άλλαξε η ημερομηνία λόγω καιρικών φαινομένων)  και ώρα 10:00-11:30.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών Λυκείων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Η φόρμα αυτη έχει κλείσει. 

Φόρμα συμμετοχής Γυμνασίων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Τo δικό σου σχολείο θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023;

Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023  μαθητές Γυμνασίου θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων και γρίφων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2/2023 και ώρα 10:00-11:30.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών Γυμνασίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

H φόρμα αυτή έχει κλείσει, γιατι φτάσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Φόρμα συμμετοχής Ε και ΣΤ Δημοτικού Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Τo δικό σου σχολείο θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023;

Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023  μαθητές της Ε και Στ Δημοτικού θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων και γρίφων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9/2/2023 και ώρα 10:00-11:00.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών  Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικών σχολείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης και του παιχνιδιού.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση (εφόσον πληρούνται τα πρωτόκολλα για την πανδημία) , τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

H φόρμα αυτή έχει κλείσει, γιατί φτάσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Φόρμα συμμετοχής Νηπιαγωγείων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Τo δικό σου σχολείο θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023;

Η Αθηνά και ο @Παπάκης θα ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου για το ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε ο,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Μέσα από το παραμύθι ο @Παπάκης Ντετέκτιβ και μια διαδραστική παρουσίαση οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση για το πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο το οποίο τους ανησυχήσει/αναστατώσει/τρομάξει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9/2/2023 και ώρα 10:00-11:00.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών Nηπιαγωγείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

H φόρμα αυτή έχει κλείσει, γιατι φτάσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Φόρμα συμμετοχής Α, Β, Γ και Δ Δημοτικού Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

H φόρμα αυτή έχει κλείσει, γιατι φτάσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Η Αθηνά και ο Ντίκι θα ενημερώσουν τους  μαθητές Α, Β,Γ και Δ Δημοτικού σε μια κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδας και Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2/2023 και ώρα 9:45-10:45.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν ισάριθμα σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, μέλη των 2 Κέντρων μέσα από παραμύθια θα ενημερώσουν τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και μέσα από δραστηριότητες που θα προταθούν θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών  Α, Β, Γ και Δ Δημοτικών σχολείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

H φόρμα αυτή έχει κλείσει, γιατι φτάσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Όλες οι εκδηλώσεις SID 2023. Πάρε κι εσύ μέρος στην γιορτή!

Πάρε κι εσύ μέρος στη μεγάλη γιορτή για την ασφάλεια στο διαδίκτυο! Επιλέξτε παρακάτω το κοινό στόχευσης που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τη δήλωση για να συμμετέχετε κι εσείς! Το κοινό είναι διαχωρισμένο σε μαθητές Nηπιαγωγείου μικρά παιδιά Δημοτικού (Α, Β, Γ, Δ  Δημοτικού) , σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού (Ε, ΣΤ Δημοτικού), παιδιά Γυμνασίου και παιδιά Λυκείου.

5 τρόποι για να κάνετε το διαδίκτυο πιο θετικό

Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα από εδώ

poster-stay-positive